Découvertessouriez vs mijotez

Les deux Alpes

Publikováno 18.03.2019 v 11:21 v kategorii cestování za..., přečteno: 35x

logo2alpes.jpg


Další z doporučení dobrého servisu a jídla ve francouzských alpách, tentokrát Les 2 Alpes.











FullSizeRender8888.jpgSavojskou večeři jsme tentokrát dali v restauraci La Patate - najdete ji hned vedle kruháče a prodeje skipasů na začátku Les 2 Alpes Centre - 25 avenue de la Muzelle | 2 Alpes |38860

Jedná se o tradiční restauraci s nabídkou horských specialit a najdete zde velmi příjemnou obsluhu a výborný poměr výkon/cena. Sýrové fondy tradiční chutě s kapkou višňovice a obrovským talířem salámů a šunek, víno ze džbánku v neomezené konzumaci a příjemné kvalitě, nebo nabídku lokálních vín z vinné karty.

IMG_0389.JPG



FullSizeRender7.jpg











FullSizeRender88888.jpgLe Charbon de Bois - kousek od Patate směrem k centru 2 Alpes - musím vám všemi dvaceti doporučit denní menu!! Bylo opravdu skvělé, kort za tu cenu! 15 eur za steak, salát a domácí hrany k tomu? číšník pozorný, usměvavý (i když jsme přišly na polední menu ve dvě??!!!) ve Francii nevídaná kuriozita :-)))

IMG_0411.JPGOstatní zákazníci měli na stolech stejně lákavé pokrmy jako my, takže bych se sem velmi ráda ještě vrátila. Výběr vín rozumný, my zvolily místní Gamay za 20 eur lahev, které bylo opravdu hezké a přátelské. (Po hodině courání a nakukování do restaurací kde měl každý druhý pizzu :-/...jsme už ani nevěřily, že to co najdeme bude tak dobré!)

Faux filet - steak z nízkého roštěnce, jemně prorostlý a v úpravě à point s pepřovou omáčkou, salátkem a domácími hranolky.

à point je takové francouzské medium, úplný krvák je u nich bleu (modrý), potom je saignant (krvavý), à point a poslední bien cuit (propečený).




IMG_0417.JPG


PANO BAR - http://www.panobar2alpes.com/ LATOURA 2600M – LES 2 ALPES

Accès direct depuis la station par le Jandri Express

Tenhle bar opravdu žije :-) přes poledne se tváří jako každý jiný, veliká terasa, dokonce i místa za rohem pro vlastní piknik a po třetí hodině se to začne rozjíždět... ale co se týče jídla... nebylo to vůbec špatné, ochutnali jsme tradiční specialitu Savojských alp - Tartine. Musím říct, že v Chamonix jsem měla o poznání lepší, ale zase to bylo v hospůdce hodně bokem a ty jsou vždy lepší, tzv. pastoušky :-) Tohle byla terasa pro 200 lidí, takže se není co divit, že tu jde hlavně o ceny, rychlost servisu a o uspokojení všech zákazníků, tedy i určité jednotvárnosti. Tartine je stará bageta, nebo chleba na který se naskládá podle vybrané varianty sýr, nebo uzenina, přidávají se i vařené brambory na kolečka... to vše se navrství, zastříkne bílým vínem a zapeče. Varianta raclette je právě s uzeninou, bramborami a sýrem raclette. Bylo to dobré, ale v Chamonix jsem měla variantu Chévre, tedy kozí sýr a tehdy byla bageta jen potřená máslem a česnekem, na tom kupa kozích sýrů i nějaký kravský, posypané bylinkou a zastříknuté býlím vínem - jako klobouk dolů! (kdyby jste náhodou byli v CHX - http://www.lacremerieduglacier.fr/ a když už jsme v CHX - nádražka ve Valorcinne - tři držky!! nenechte si ujít!! ;-)

Tartine Raclette : 13.60€

IMG_0363.JPG







Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?