Lokše s karamelizovaným zelím a čertíkem
Publikováno 15.03.2019 v 16:16 v kategorii food, přečteno: 23x
ke sklence bílého, když ten nový, mimořádný ročník přichází na trh :-)
Začneme bramborami, které uvaříme ve slupce, oloupeme a zpracujeme v těsto, které rozdělíme na 6 dílů a vyválíme tenké placky.
400 g brambor + 120 g hladké mouky, špetka soli
Na plotýnce nebo pánvi placky pečeme nasucho, dokud se nezačnou objevovat černé puchýřky. Placku otočíme, pečeme z druhé strany, přesuneme do mísy, potřeme troškou sádla a přikryjeme vždy utěrkou aby nám zůstaly hezky teplé a vláčné.
Na náplň koupíme dobré párky a zelí, které na cibulce a lžíci sádla dusíme. Když se nám odpaří většina tekutiny ochutíme zelí pepřem, asi dvěma lžícemi třtinového cukru, bobkovým listem a tymiánem. Dusíme až do tmavé barvy a nepřekonatelné chuti.

Komentáře
Celkem 0 komentářů