mexické QUESADILLAS s mletým hovězím
Publikováno 18.03.2019 v 12:04 v kategorii food, přečteno: 44x
Maso si vyndáme chvilku předem aby nebylo moc studené, zatím si připravíme -
guacamole: vidličkou rozmačkáme avokádo, přidáme 2 PL créme fraîche, lžičku dijonské hořčice, pár kapek tabasca, stejně citronové šťávy, dva stroužky česneku, sůl, pepř a trošku posekané chilli, dáme do lednice vychladit.
Pokrájíme si cibuli, chvíli orestujeme, přidáme mleté maso a trpělivě "rozdělujeme", když je maso už pěkně sypké a smaží se nám přidáme - plechovku rajčat, česnek, chilli, kukuřici (můžeme klidně vynechat), fazole a koření (římský kmín, tacos... sůl a pepř)... fazole částečně rozmačkáváme a když je směs hotová
připravíme si tortily (250g mouky, 50ml olivového oleje, 50ml vody, sůl a prášek do pečiva - špetka) vyválíme, postupně opékáme bez oleje a hotové přikryjeme utěrkou.
Ve finále si na pánev dáme tortilu, na jednu polovinu směs masa, na druhou nastrouháme čedar a posypeme červenou cibulkou a čerstvými jalapenos. Podáváme s guacamole, nebo rajčatovou salsou a smetanou.

Komentáře
Celkem 0 komentářů