Ovocná Mostarda s rozpečeným Camembertem
Publikováno 15.03.2019 v 16:13 v kategorii food, přečteno: 24x
Tak se nám to krátí :-) ...já osobně už mám polovinu dárků objednanou, tu druhou vymyšlenou a sakra dobře vím, jak si budu tleskat za pár týdnů!
Loňská taktika na otce s jedlými dárky vyšla na výbornou takže letos v tom pojedu zase, s jednou výjimkou, zkusím vynaložit víc osobního talentu :-DD
Okoukala jsem všude možně recepty na MOSTARDU - ovocnou zavařenu z Itálie, která se kombinuje skvěle s nazrálými sýry, což je pro mě/tátu trefa do černého!
Nakonec se myslím povedla, skvěle se hodina k rozpečenému camembertu a tady je recept...
Měla jsem po ruce jablka a nevěděla tak úplně, jak bude mé snažení úspěšné, proto jsem neřešila jaké ovoce mám k ruce a šla na věc. Můžete použít i něco ušlechtilejšího :-) špendlíky, hrušky, fíky, meruňky...
- 4 jablka jsem si oloupala, zbavila je jádřinců, nakrájela na kostičky přidala jsem jeden citron na tenké plátky a kousek zázvoru na jemno, zasypala třtinovým cukrem (asi dvě hrsti, dosladit můžete přece vždycky a záleží především na kyselosti vstupní suroviny) -Mísu jsem přikryla a dala odležet do druhého dne do ledničky.
- Druhý den přecedíme jablka a šťávu z nich svaříme 5 minut na mírném ohni, zalijeme zpět ovoce a necháme vychladnout. Dáme macerovat do druhého dne do ledničky.
- Třetí den opakujeme postup z druhého, tedy přecedit, svařit 5 minut šťávu, zalít znovu jablka a opět do druhého dne do lednice.
- Čtvrtý den vše přivedeme v kastrůlku k varu a na mírném ohni necháme 5 minut probublávat. Přidáme 1 lžíci hořčičných semínek, které podrtíme v hmoždíři a dvě lžíce vinného octa (šalotkový je super ;-)... plníme do skleniček, necháme vychladnout dnem vzhůru.
Po otevření vydrží maximálně týden v lednici podle mé zkušenosti a se sýry s bílou plísní na povrchu to bude váš šampion!
Komentáře
Celkem 0 komentářů