Découvertessouriez vs mijotez

PAGÁČKY

Publikováno 18.03.2019 v 12:46 v kategorii food, přečteno: 140x

PAGÁČKY

30. leden 2014 v 12:02

  • 400g hladké mouky + navíc na vyvalování
  • 700g (cca 3) natlačené hrnky strouhaných brambor (varný typ C), vařených ve slupce
  • 160g mléka, vlažného
  • 150g rostlinného oleje
  • 1 vejce + 1 vejce na potření
  • 1 lžička soli
  • 34g droždí + špetka cukru
  • hrubá sůl, kmín, sezam na posypání

1Droždí utřete s cukrem, promíchejte s trochou mléka a nechte vzejít kvásek.


2Smíchejte mouku, brambory, kvásek, vejce, olej a sůl a postupně přilévejte zbylé mléko a vařečkou vypracujte vláčné těsto, které by mělo být o něco řidší než na buchty. Je-li třeba, přidejte mouku. Těsto moc nepropracovávejte, jinak kvůli bramborám zřídne. Nechte asi půl hodiny kynout.


3Potom ho třikrát, vždy po 20 minutách jemně rozválejte na užší obdélník a třikrát přeložte do bochníku, podobně jako listové těsto. Nakonec ho rozválejte na plát silný zhruba 3 cm a z těsta vypichujte kolečka. Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte solí a kmínem a nechte ještě 10 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut dozlatova. Po vychladnutí plňte pomazánkou.

To se mi líbí

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?