Pita s trhaným vepřovým masem
Publikováno 15.03.2019 v 16:21 v kategorii food, přečteno: 54x
Ideálně požijeme kousek plecka a kousek krkovičky, ale já jsem měla jen plecko, trošku se bála aby to bylo ono, ale naprosto bez problému ;-)
Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi si jej zprudka opečeme až do kůrčičky. Mezitím si nakrájíme 2 cibule a 1 oloupané jablko na 300g masa a dáme opéct, jakmile začne směs hnědnout přidáme dvě lžíce třtinového cukru, necháme zkaramelizovat a zastříkneme bílým vínem nebo ciderem. Dochutíme pepřem, solí, čarodějkou, chipotle, petrželkou, černuchou a špetkou chilli. Přidáme ke směsi maso, dolijeme bílým vínem/vývarem aby jen lehce koukalo a dusíme pomalu hodinku a půl. Ve finále se nám maso začne krásně rozpadat, dochutíme si ho citronovou šťávou, lžící medu, střikem sojovky a natrháme si ho, vznikne nám kompaktní a úžasná směs na plnění čehokoliv - pita chleba, tortilly, bagety...
Salátek k podávání můžeme zvolit z nudliček mrkve, pórku, jarní cibulky, půlky avokáda, ledového salátu a lžíce seznamu. Dochutíme rybí omáčkou, sezamovým olejem, citronovou šťávou a špetkou cukru.
Na grilu si rozpečeme chvilku pita chleby, naplníme je masem, salátem, troškou balkánského sýra a dáme ještě zapéct do grilu.

Komentáře
Celkem 0 komentářů