Découvertessouriez vs mijotez

Pita s trhaným vepřovým masem

Publikováno 15.03.2019 v 16:21 v kategorii food, přečteno: 54x

pita.jpgto vepřové je jako dort!

Ideálně požijeme kousek plecka a kousek krkovičky, ale já jsem měla jen plecko, trošku se bála aby to bylo ono, ale naprosto bez problému ;-)


Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi si jej zprudka opečeme až do kůrčičky. Mezitím si nakrájíme 2 cibule a 1 oloupané jablko na 300g masa a dáme opéct, jakmile začne směs hnědnout přidáme dvě lžíce třtinového cukru, necháme zkaramelizovat a zastříkneme bílým vínem nebo ciderem. Dochutíme pepřem, solí, čarodějkou, chipotle, petrželkou, černuchou a špetkou chilli. Přidáme ke směsi maso, dolijeme bílým vínem/vývarem aby jen lehce koukalo a dusíme pomalu hodinku a půl. Ve finále se nám maso začne krásně rozpadat, dochutíme si ho citronovou šťávou, lžící medu, střikem sojovky a natrháme si ho, vznikne nám kompaktní a úžasná směs na plnění čehokoliv - pita chleba, tortilly, bagety...


Salátek k podávání můžeme zvolit z nudliček mrkve, pórku, jarní cibulky, půlky avokáda, ledového salátu a lžíce seznamu. Dochutíme rybí omáčkou, sezamovým olejem, citronovou šťávou a špetkou cukru.


Na grilu si rozpečeme chvilku pita chleby, naplníme je masem, salátem, troškou balkánského sýra a dáme ještě zapéct do grilu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?