Découvertessouriez vs mijotez

Plněné papriky

Publikováno 15.03.2019 v 16:14 v kategorii food, přečteno: 12x

pariky.jpgŘíkala jsem si, že již dlouho jsem nedělala babičky fenomenální paprikové lusky plněné mletým masem a rýží, poptávka po mletém doma byla a tento recept je skvělý na vyhovění poptávce zatímco si pochutná i ten kdo nemusí mleté na 100% ... resp. mleté mám strašně ráda, ale když už, tak ho vždy něčím ráda nastavuji. Karbanátky jsou podle mě prostě nejlepší s kapustou, jen z masa jsou takové suché a mastné zatímco s kapustou krásně šťavnaté a odlehčené :-)


A typicky, jak to naše babičky dělají, vše do jedné mísy/pekáče a pak šup do trouby/na sporák a nezajímá mě to :-)


Do mísy dáme 0,5 kg mletého masa, přidáme 0,5 kg rýže (taková ta tvrdá, co se vám někde válí a chtěli jste jí už mockrát vyhodit je ideální :-) a dál už jen dochucujeme - posekaná cibulka, dva stroužky česneku, lžička sladké papriky, lžička pálivé papriky, sůl, pepř a jeden malý rajský protlak (babička ještě dává slaninu na kostičky aby strejdové nereptali, že je to suché, ale já jí vynechávám).Vše pěkně rukama promícháme aby se vše propojilo a plníme do očištěných paprikových lusků, kterým jsme odřízli vršky. Skládáme opatrně na pařáček do velkého hrnce (přidáme vodu samozřejmě) a necháme pomalu vařit v páře asi hodinku, záleží na množství paprik.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?