Plněné zelí s mletým masem a rýží
Publikováno 18.03.2019 v 11:52 v kategorii food, přečteno: 59x
PLNĚNÉ LUSKY / ZELNÉ LISTY
potřebujeme:
500g mleté maso, slaninku
400g rýži (dost dobře se hodí ta nepoužitelná, tvrdá, co jste někdy koupili, zjistili že je na nic a ještě nevyhodili :-)
rajský protlak, papriku (ostrou i sladkou)
cibulku, česnek
sůl a pepř
...poměr surovin je velmi inviduální (já mám nejradši rýže/maso půl na půl, ale namíchejte si to podle své chuti
a plníme do paprikových lusků (slovenská paprika je nejvhodnější) či zelných listů, kapusty které jsme si spařili.
postup:
vše jednoduše promícháme v míse a poté plníme paprikové lusky, nebo zelné listy...může být klidně kapusta...záleží na chuti... já s babičkou milujeme zelné listy, ale chlapí a máma zase papriky
naplníme/napěchujeme vybranou zeleninku a poté děláme v páře přibližně 45 minut, hodinku to trvá...
poté už stačí popřát jen Bonne apetit


Komentáře
Celkem 0 komentářů