Pstruh na bylinkách s bramborovým salátkem
Publikováno 15.03.2019 v 16:16 v kategorii food, přečteno: 14x
poslední vzpomínka na léto? :-) smutné, ale vynikající!
Čerstvého pstruha z obou stran a také v dutině osolíme, opepříme, můžeme přidat trošku petrželky a nakrájíme si citron - 4 plátky a zbytek na osminky. Plátky vložíme dovnitř pstruha (dodají mu svěžest a nebude suchý). Rozpálíme si v pánvi přepuštěné máslo, nebo jen máslo do kterého přidáme trošku oleje aby se nám nepřipalovalo a pstroužky opékáme z každé strany asi 3 minutky, poté je dáme do rozehřáté trouby dojít a doděláme si vše ostatní.
Předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na kostičky a orestujeme v pekáčku na oříšku másla spolu s jednou cibulí, přidáme zelené fazolky, jarní cibulku a ochutíme - zálivkou připravenou z lžíce medu, hrubozrnné hořčice nebo dijonské, lžíce oleje a vinného octa nebo citronové šťávy podle chuti.
Komentáře
Celkem 0 komentářů