Découvertessouriez vs mijotez

PTÁČCI s rýží

Publikováno 18.03.2019 v 12:12 v kategorii food, přečteno: 33x

No, co si budeme povídat...nám se trošku vyšklebili.

FullSizeRender.jpg


Čím kompaktnější plátky roštěnky, tím lépe samosebou...ale což, na chuť to vliv nemá, jen esteticky to není top, toť vše ;-)


Dáme si vařit vajíčka, nakrájíme si okurku, slaninu, párek a cibuli.

Jak už bylo zmíněno, připravíme si roštěnku na plátky, naklepeme přes sáček aby se nám nepotrhali. Osolíme, opepříme, já i trošku poprášila paprikou kvůli barvě sosíku a obrátíme. Z druhé strany vynechávám sůl, jen opepřím a potřu hořčicí (která je slaná dost) a jde se balit.

Kousek slaniny, okurky, vajíčka, cibule a párku zamotáme, omotáme motouzem a skládáme k sobě do pekáčku který si vymažeme olejem. Zbylou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k ptáčkům. Pečeme v troubě prvních 10 min na nejvyšší stupeň aby se nám maso zatáhlo, poté snížíme na 150°C a pečeme cca hodinku.


Uvaříme si rýži, ptáčky vyjmeme a dáme zpět do vyhřáté, vypnuté trouby. Šťávu i s výpečky dáme na sporák a trošku podlijeme vývarem, pokud chceme zahustíme lžící mouky a provaříme, dochutíme lákem z okurek.


Hotovo :-)

FullSizeRender%2B(1).jpg


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?