PTÁČCI s rýží
Publikováno 18.03.2019 v 12:12 v kategorii food, přečteno: 33x
No, co si budeme povídat...nám se trošku vyšklebili.
Čím kompaktnější plátky roštěnky, tím lépe samosebou...ale což, na chuť to vliv nemá, jen esteticky to není top, toť vše ;-)
Dáme si vařit vajíčka, nakrájíme si okurku, slaninu, párek a cibuli.
Jak už bylo zmíněno, připravíme si roštěnku na plátky, naklepeme přes sáček aby se nám nepotrhali. Osolíme, opepříme, já i trošku poprášila paprikou kvůli barvě sosíku a obrátíme. Z druhé strany vynechávám sůl, jen opepřím a potřu hořčicí (která je slaná dost) a jde se balit.
Kousek slaniny, okurky, vajíčka, cibule a párku zamotáme, omotáme motouzem a skládáme k sobě do pekáčku který si vymažeme olejem. Zbylou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k ptáčkům. Pečeme v troubě prvních 10 min na nejvyšší stupeň aby se nám maso zatáhlo, poté snížíme na 150°C a pečeme cca hodinku.
Uvaříme si rýži, ptáčky vyjmeme a dáme zpět do vyhřáté, vypnuté trouby. Šťávu i s výpečky dáme na sporák a trošku podlijeme vývarem, pokud chceme zahustíme lžící mouky a provaříme, dochutíme lákem z okurek.
Hotovo :-)

.jpg)
Komentáře
Celkem 0 komentářů