Découvertessouriez vs mijotez

Quiche d´Artychaut

Publikováno 15.03.2019 v 16:20 v kategorii food, přečteno: 9x

qche.jpg

tentokrát jsem vyzkoušela poměr u křehkého těsta pudle Julie Child a ještě hodně dalších mám v rukávě, ale musím uznat že její varianta je typicky výtečná díky čemu? ...máslo, máslo, máslo :-D to by nebyla Julie...


Na těsto:

150 g hladké mouky

120 g másla

špetka soli

6 lžic studené vody


V míse si promneme máslo s moukou až se nám vytvoří taková drobenka, přidáme sůl, vodu a vypracujeme těsto, které v sáčku necháme odpočinout v lednici hodinku.

qch.jpg

Náplň (moje nejoblíbenější:-):

200 ml smetany (33% je dost, vezměte lehčí)

3 vajíčka

sůl, pepř, muškátový oříšek, černucha, bylinka

plechovka nakrájených artyčoků

hrst nakrájených sušených rajčat

na jemno posekaná šalotka


V míse si prošleháme vejce se smetanou a kořením. Nakrájenou zeleninu si připravíme na prkénko.


Těsto si vyválíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem, propícháme vidličkou na několika místech, na těsto dáme další kousek papíru a nasypeme sušené fazole pro zatížení. Pečeme deset minut ve vyhřáté troubě na 190°C, poté sesypeme fazole pryč a na dno koláče dáme nejprve vše z prkénka a zalijeme vaječnou směsí. Vrátíme zpět do trouby na hodinku, hodinku a půl.


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?