Quiche d´Artychaut
Publikováno 15.03.2019 v 16:20 v kategorii food, přečteno: 9x
tentokrát jsem vyzkoušela poměr u křehkého těsta pudle Julie Child a ještě hodně dalších mám v rukávě, ale musím uznat že její varianta je typicky výtečná díky čemu? ...máslo, máslo, máslo :-D to by nebyla Julie...
Na těsto:
150 g hladké mouky
120 g másla
špetka soli
6 lžic studené vody
V míse si promneme máslo s moukou až se nám vytvoří taková drobenka, přidáme sůl, vodu a vypracujeme těsto, které v sáčku necháme odpočinout v lednici hodinku.
Náplň (moje nejoblíbenější:-):
200 ml smetany (33% je dost, vezměte lehčí)
3 vajíčka
sůl, pepř, muškátový oříšek, černucha, bylinka
plechovka nakrájených artyčoků
hrst nakrájených sušených rajčat
na jemno posekaná šalotka
V míse si prošleháme vejce se smetanou a kořením. Nakrájenou zeleninu si připravíme na prkénko.
Těsto si vyválíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem, propícháme vidličkou na několika místech, na těsto dáme další kousek papíru a nasypeme sušené fazole pro zatížení. Pečeme deset minut ve vyhřáté troubě na 190°C, poté sesypeme fazole pryč a na dno koláče dáme nejprve vše z prkénka a zalijeme vaječnou směsí. Vrátíme zpět do trouby na hodinku, hodinku a půl.


Komentáře
Celkem 0 komentářů