QUICHE´S
Publikováno 18.03.2019 v 12:45 v kategorii food, přečteno: 186x
QUICHE
QUICHE
tisíckrát jinak a těsto stejné
...to je francouzský quiche
na těsto: (podle velikosti formy)
220g mouky (nejraději máme půl na půl bílá/celozrnná)
50g sádla
50g másla
80g nastrouhaného sýra (tvrdého...tedy gran moravia, pecorino...)
a několik lžic chladné vody
náplň je jen na nás... základem je většinou...
nastrouhaný sýr cca 2 pol. lžíce
smetana + kefír (asi dvě/tři žíce, jen na zředění smetany)
2 vejce
sůl, pepř, koření podle chuti ...většinou se neopomine muškátový oříšek
těsto si připravíme podle pořadí v ingrediencích...nejdříve pracujeme s moukou a tukem, vytvoříme drobenku do které poté zapracujeme lehce sýr a na konec přidáme vodu.
těsto dáme do chladu odpočinout, poté ho rozválíme na velikost naší formy, propícháme vidličkou, na těsto si dáme pečící papír a na něj nějaké luštěniny pro zatížení a dáme předpéct na 180°C asi 20minut
poté vyndáme a už jen klademe náplň

hruška na másle s javorovým sirupem, přidaná jarní cibulka...vše smíchané po mírném zchladnutí s gorgonzolou ...na tuto směs přijdou vlašské ořechy na jemno, smetana ušlehaná s vejci, muš.oříškem ...a na závěr pro ozdobu plátky hrušky zakáplé javorovým sirupem

můj oblíbený!!! směs s artyčoky, slaninkou, cibulkou...

lehce posekaná rukola, mozzarela a sušená rajčata

smetana, vejce, trocha kefíru, sůl, pepř a muškátový oříšek

quiche d´artychaud
Komentáře
Celkem 0 komentářů