Ravioly z červené řepy s gorgonzolou
Publikováno 15.03.2019 v 16:13 v kategorii food, přečteno: 20x
Pokud nevlastníte strojek na výrobu pasty, budou ravioly trošku silnější, ale sami sobě to určitě odpustíte :-)
Náplň z gorgonzoly je dost aromatická, proto ji klidně nahraďte jiným sýrem, ricottou, nebo jen žervé s čerstvou bylinkou...
Začneme červenou řepou, kterou zabalíme do alobalu, přidáme snítku tymiánu a trošku olivového oleje, hrubozrnnou sůl a pečeme podle velikosti řepy asi hodinku na 200°C. Po změknutí jí vyjmeme, necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme na hladkou kaši (kousky celé řepy vyjmeme) - měli bychom mít asi 200g.
Přidáme dvě vajíčka, špetku soli a 200g hladké mouky + 150g polohrubé - uhňácáme těsto a necháme zabalené odležet 30min v lednici.
Mezitím si připravíme náplň - ať už jí budete dělat z gorgonzoly nebo "jen" z čerstvého sýra - v misce vidličkou rozmělníme a promícháme sýr s bylinkou, solí, pepřem a muškátovým oříškem (můžete přidat jedno vajíčko, někdo ho dává, někdo zase ne...já vynechala, vajíčka totiž došla .-)
A teď k tomu nejhoršímu :-) ...těsto rozdělte na šest dílů a uchovávejte zakryté, rychle osychá a pak je nepoužitelné. Vyválejte každý kus do obdélníku - čím tenčí, tím lepší. Rozkrojte uprostřed aby vám vznikly dva dlouhé pláty a v odstupu 5cm klademe lžičkou náplň, poté jen vodou navlhčíme těsto kolem náplně a přiložíme onen druhý plát - prostě ho přiklopíte na ten první s náplní a pečlivě uhladíte aby u náplně nezůstal žádný vzduch. Rozkrájíme na jednotlivé kusy, zakrojíme konce a vkládáme do vroucí vody na 4 minuty, než vyplavou. Vyjmeme děrovanou sběračkou a doplníme (smaženou) bazalkou, nebo šalvějí a dobrým olivovým olejem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů