Découvertessouriez vs mijotez

ŘÍZKY s BRAMBOROVO-OKURKOVÝM salátem

Publikováno 18.03.2019 v 12:08 v kategorii food, přečteno: 50x

%C5%99.jpgSkvělá kombinace!


Řízky si zvolíme podle chuti, krůtí, kuřecí, prsní, stehenní...

Máslo, bylinky, 2 str. česneku

Strouhanka na obalení, ideálně připravená z toastového chleba, mixnutá kukuřičnou strouhankou


Maso necháme při pokojové teplotě - studené by máslo zatáhlo.

Očistíme ho, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do mísy. Máslo si rozpustíme, prolisujeme do něj dva stroužky česneku, nasekáme bylinky a ve směsi vykoupeme maso, necháme dvě hodiny na teplém místě marinovat. Poté si rozpálíme troubu a začneme maso obalovat, pečeme na maximum s olejem a trošku řízky poprášíme uzenou paprikou aby chytly barvičku.



Na salát si uvaříme brambory ve slupce, poté je nakrájíme na kostičky.

Jednu salátovou okurku a asi 4 nakládané nakrájíme na půlměsíčky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a ochutíme. Sůl, pepř, dijonská hořčice, bílý vinný ocet, kopr a ještě kelímek zakysané smetany.

Vše promícháme a necháme v lednici odležet.


S Veltlínským zeleným, vinařství Beneš to byla úžasná večeře.



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?