ŘÍZKY s BRAMBOROVO-OKURKOVÝM salátem
Publikováno 18.03.2019 v 12:08 v kategorii food, přečteno: 50x
Řízky si zvolíme podle chuti, krůtí, kuřecí, prsní, stehenní...
Máslo, bylinky, 2 str. česneku
Strouhanka na obalení, ideálně připravená z toastového chleba, mixnutá kukuřičnou strouhankou
Maso necháme při pokojové teplotě - studené by máslo zatáhlo.
Očistíme ho, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do mísy. Máslo si rozpustíme, prolisujeme do něj dva stroužky česneku, nasekáme bylinky a ve směsi vykoupeme maso, necháme dvě hodiny na teplém místě marinovat. Poté si rozpálíme troubu a začneme maso obalovat, pečeme na maximum s olejem a trošku řízky poprášíme uzenou paprikou aby chytly barvičku.
Na salát si uvaříme brambory ve slupce, poté je nakrájíme na kostičky.
Jednu salátovou okurku a asi 4 nakládané nakrájíme na půlměsíčky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a ochutíme. Sůl, pepř, dijonská hořčice, bílý vinný ocet, kopr a ještě kelímek zakysané smetany.
Vše promícháme a necháme v lednici odležet.
S Veltlínským zeleným, vinařství Beneš to byla úžasná večeře.

Komentáře
Celkem 0 komentářů