ROLÁDA krůtí, se špenátem a uzeným sýrem
Publikováno 18.03.2019 v 12:09 v kategorii food, přečteno: 40x
Dlouho jsem se na ní chystala, já vím, na roládě přece nic není...ale stejnak, já mám z balení (krom závitků, ty mi kupodivu jdou) strašnej strach :-) vždyť jak dopadli ptáčcí? :-D chuťově skvělý, ale motanice strašná!! A taky! si prostě ten motouz nekoupím, můžu si to říkat 100krát a stejně to dopadne vždy stejně...opatlané šitíčko a místo krásného režného provázku na xkrát přetrhaná tenká, černá nit.
Proto mě roláda překvapila, dokonce jsem nikoho doma neprosila aby maso nařezal, pustila jsem se do toho sama a světe div se :-)
Nařezáno do "pokus harmonika", potom přes fólii naklepáno, pak už přišel čas koření. Mě zrovna přišla pod ruku bylinková směs, také jsem ji potřela dijonskou hořčicí ale použít se dá samosebou cokoliv máte rádi - hlavně, pokud nejste rouláde machr, tak druhou stranu nechte zatím být!
Sůl, pepř, koření, to vše přijde na jednu stranu, poté vychladlý špenát (připravený obvyklým způsobem), nastrouhaný uzený sýr, sušená rajčátka (příště přidám i schwarz. šunku) a pak už motací etapa...no co říct? Kuráž ;-) a pevné nervy!
Hotovou roládu si dáme do pekáčku, teď přijde sůl, pepř a koření i na stranu druhou, olivový olej a hurá do trouby, kterou jsme si rozpálili na max! Necháme maso zatáhnout cca 8 min, poté teplotu snížíme na cca 180°C, podlijeme roládu pivem které udělá supr karamelový sosík a pečeme asi hodinku i méně, podle velikosti...na posledních 8 min nezakrytou (zatáhnout ji také dáváme nezakrytou) bonne apetit
Komentáře
Celkem 0 komentářů