Roti Chapati podle Kitchenette
Publikováno 15.03.2019 v 16:08 v kategorii food, přečteno: 38x
Na 12 placek:
2 hrnky mouky (chlebové, cereální ale klidně i hladké pšeničné)
2 PL oleje
sůl
voda (nahradit mlékem je výrazné plus, nebo jogurtem s vodou...)
Vše si v míse promícháme, přiléváme postupně tekutinu až do hladké konzistence těsta, pořádně ho prohněteme cca 5 minut než lepek začne pracovat, konzistence musí být pružná, skoro jako žvýkačka :-)
Necháme těsto odpočinout alespoň půl hodinky, zakryté utěrkou.
Rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme kuličku, poté vyválíme placku čím tenčí, tím lepší a pečeme na sucho na pánvi (opravdu hodně rozpálené, jinak by placky byly tvrdé) z obou stran, otáčíme jakmile se objeví puchýřky. Nezapomeneme pomašlovat máslem a přikrýt utěrkou aby se placky hezky spařily a zůstaly vláčné. (I druhý den.)
Komentáře
Celkem 0 komentářů