Découvertessouriez vs mijotez

Roti Chapati podle Kitchenette

Publikováno 15.03.2019 v 16:08 v kategorii food, přečteno: 38x

Na 12 placek:

2 hrnky mouky (chlebové, cereální ale klidně i hladké pšeničné)

2 PL oleje

sůl

voda (nahradit mlékem je výrazné plus, nebo jogurtem s vodou...)


Vše si v míse promícháme, přiléváme postupně tekutinu až do hladké konzistence těsta, pořádně ho prohněteme cca 5 minut než lepek začne pracovat, konzistence musí být pružná, skoro jako žvýkačka :-)

Necháme těsto odpočinout alespoň půl hodinky, zakryté utěrkou.

Rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme kuličku, poté vyválíme placku čím tenčí, tím lepší a pečeme na sucho na pánvi (opravdu hodně rozpálené, jinak by placky byly tvrdé) z obou stran, otáčíme jakmile se objeví puchýřky. Nezapomeneme pomašlovat máslem a přikrýt utěrkou aby se placky hezky spařily a zůstaly vláčné. (I druhý den.)

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?