RYBÍ karbanátky
Publikováno 18.03.2019 v 12:02 v kategorii food, přečteno: 35x
Obvykle si na takové úpravy ryby nejprve čudlu předvaříme v mléce, spolu s bobkovým listem ...
Mléko nebylo, takže vznikl recept který předčil ve finále klasiku :-)
Filety ryby si v troubě uvaříme - podlijeme je bílým vínem, přidáme koření (bobkový list, pepř, tymián a trošku pálivé papriky nebo kurkumy pro barvu), trvá to ani ne 25 min.
Změklou rybu si poté v míse rozmačkáme vidličkou, přidáme jedno vejce, bylinky podle chuti, sůl, pepř, kmín a asi 4 lžíce strouhanky + trochu jarní cibulky. Z hmoty tvarujeme karbanátky na plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 min.
A mezitím si výpek z ryby svaříme na požadovanou konzistenci.
Servírujeme s kaší, která je výtečná spolu s mrkví (a jak bylo uvedeno, mléko scházelo) ...takže s kaší se také improvizovalo a dělala jsem ji se smetanou a trochou vody.
Komentáře
Celkem 0 komentářů