Découvertessouriez vs mijotez

RYBÍ karbanátky

Publikováno 18.03.2019 v 12:02 v kategorii food, přečteno: 35x

IMG_6723.JPGObvykle si na takové úpravy ryby nejprve čudlu předvaříme v mléce, spolu s bobkovým listem ...

Mléko nebylo, takže vznikl recept který předčil ve finále klasiku :-)


Filety ryby si v troubě uvaříme - podlijeme je bílým vínem, přidáme koření (bobkový list, pepř, tymián a trošku pálivé papriky nebo kurkumy pro barvu), trvá to ani ne 25 min.


Změklou rybu si poté v míse rozmačkáme vidličkou, přidáme jedno vejce, bylinky podle chuti, sůl, pepř, kmín a asi 4 lžíce strouhanky + trochu jarní cibulky. Z hmoty tvarujeme karbanátky na plech a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 min.

A mezitím si výpek z ryby svaříme na požadovanou konzistenci.


Servírujeme s kaší, která je výtečná spolu s mrkví (a jak bylo uvedeno, mléko scházelo) ...takže s kaší se také improvizovalo a dělala jsem ji se smetanou a trochou vody.

IMG_6721.JPG


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?