RYBÍ KARBANÁTKY s chilli mrkvičkou
Publikováno 18.03.2019 v 12:13 v kategorii food, přečteno: 34x
Filety rybky dejte do pekáčku a zalijte mlékem. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a chilli.
Pekáček dejte do trouby a pečte cca 15 minut.
Mezitím si nadrobno nakrájejte mladou cibulku, česnek a nahrubo nastrouhejte 3 mrkve a půlku jablka, chvilku poduste na másle, přidejte trošku kari a láku z okurek, nebo citronové šťávy… a poté ke směsi ještě nastrouhejte dvě brambory.
Udušenou rybu rozmačkejte vidličkou a přidejte ke směsi, podle potřeby zaprašte strouhankou, přidejte dvě vejce, chilli a vše promíchejte.
Na plech tvořte lžící karbanátky a pečte asi 40-60 min. při 180°C.
Podáváme s bramborovou kaší, salátkem třeba z ředkviček a jablka, s dipem například ze zakysané smetany, jogurtu, lžičky hořčice, kopru a kapar.
Komentáře
Celkem 0 komentářů