SE ŠÍPKOVOU!!...SE ZELIM!!...SE ŠÍPKOVOU!! :-)
Publikováno 18.03.2019 v 12:13 v kategorii food, přečteno: 32x
KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU A KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM ...
Kančí si naložíme dva, tři dny dopředu ...v hmoždíři stlouknem jalovec, pepř a tymián.
Maso si našpikujeme slaninou, potřeme sádlem, přidáme koření, bobkový list, trošku vinného octa a víno.
V den D si maso vyndáme aby se zahřálo na pokojovou teplotu, nakrájíme si asi 300g rohlíků na kostky a necháme oschnout.
A vrhneme se na Gró přípravu... Pokrájíme si kořenovou zeleninu:
cca 3 mrkve, stejné množství celeru/petržele
2 cibule
...troubu nahřejeme na 150°C cca...maso si orestujeme do hněda, předáme do pekáčku a aby zůstalo v teple dáme do trouby, hned na výpek z masa hodíme všechnu zeleninu a restujeme, poté přilijeme 350ml consommé a šípkovou zavařeninu podle chuti, asi 150g...přidáme vše do pekáčku s masem a v troubě necháme přiklopené podle velikosti masa hodinku, hodinku a půl...
...můžeme se vrhnout na knedlíky... oddělíme si ze tří vajec žloutky od bílků, vyšleháme si sníh a žloutky smícháme s 50ml vlažného!! másla a poté 1,5dl vlažného mléka...rovnoměrně zalijeme rohlíky a pokrájíme hrst petrželky...směs poprášíme 30g hrubé mouky, přidáme petrželku a promícháme, nakonec zapracujeme sníh a necháme 5min odpočinout. Připravíme si potravinářskou fólii, směs rozdělíme na dva díly a každý pečlivě zamotáme do fólie. Ve vroucí vodě vaříme na mírný stupeň 20min, v průběhu párkrát otočíme.
Maso si oddělíme od zeleniny, tu vrátíme do kastrolu, přidáme podle hustoty trochu vody s vínem a mixujeme do hladka, dochutíme solí, citronem, tymiánem...prostě co schází.
Komentáře
Celkem 0 komentářů