Découvertessouriez vs mijotez

SE ŠÍPKOVOU!!...SE ZELIM!!...SE ŠÍPKOVOU!! :-)

Publikováno 18.03.2019 v 12:13 v kategorii food, přečteno: 32x

obrazek+1.JPGKANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU A KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM ...


Kančí si naložíme dva, tři dny dopředu ...v hmoždíři stlouknem jalovec, pepř a tymián.

Maso si našpikujeme slaninou, potřeme sádlem, přidáme koření, bobkový list, trošku vinného octa a víno.


V den D si maso vyndáme aby se zahřálo na pokojovou teplotu, nakrájíme si asi 300g rohlíků na kostky a necháme oschnout.


A vrhneme se na Gró přípravu... Pokrájíme si kořenovou zeleninu:

cca 3 mrkve, stejné množství celeru/petržele

2 cibule


...troubu nahřejeme na 150°C cca...maso si orestujeme do hněda, předáme do pekáčku a aby zůstalo v teple dáme do trouby, hned na výpek z masa hodíme všechnu zeleninu a restujeme, poté přilijeme 350ml consommé a šípkovou zavařeninu podle chuti, asi 150g...přidáme vše do pekáčku s masem a v troubě necháme přiklopené podle velikosti masa hodinku, hodinku a půl...


...můžeme se vrhnout na knedlíky... oddělíme si ze tří vajec žloutky od bílků, vyšleháme si sníh a žloutky smícháme s 50ml vlažného!! másla a poté 1,5dl vlažného mléka...rovnoměrně zalijeme rohlíky a pokrájíme hrst petrželky...směs poprášíme 30g hrubé mouky, přidáme petrželku a promícháme, nakonec zapracujeme sníh a necháme 5min odpočinout. Připravíme si potravinářskou fólii, směs rozdělíme na dva díly a každý pečlivě zamotáme do fólie. Ve vroucí vodě vaříme na mírný stupeň 20min, v průběhu párkrát otočíme.


Maso si oddělíme od zeleniny, tu vrátíme do kastrolu, přidáme podle hustoty trochu vody s vínem a mixujeme do hladka, dochutíme solí, citronem, tymiánem...prostě co schází.


obrazek+2.JPG

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?