Segedín podle Romana Vaňka
Publikováno 18.03.2019 v 11:30 v kategorii food, přečteno: 82x
2 cibule nakrájené, 2 stroužky česneku
600g vepřové plece na kostky
400g pokrájeného křimického zelí (vymačkaného, propláchnutého)
2 PL sladké a pálivé papriky - mix
1 lžička chipotle (pokud chcete)
1 lžička kmínu
2 bobkové listy
1,2 litr vývaru
sůl, pepř
smetana
(zakysaná smetana k podávání pokud chcete)
Na sádle si orestujeme cibulku do zlata, přidáme kmín, maso a necháme opéct na kůrku. Přidáme česnek, papriku a necháme chvilku rozvonět.
Zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hod, dokud maso nezměkne, poté přidáme zelí, smetanu a další půl hodinku provaříme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s kynutým knedlíkem a lžičkou zakysané smetany.
Druhý den je ještě lepší!
Kynuté knedlíky:
400 g polohrubé mouky
1/2 balíčku droždí
250 ml mléka - vlažného
1 vajíčko
cukr, sůl
Z droždí a lžičky cukru uděláme kašičku, necháme vzejít kvásek na teplém místě. Mezitím si do mísy odvážíme mouku, přidáme sůl, vajíčko, mléko a vzešlý kvásek. Vypracujeme pružné a hladké těsto, které necháme nakynout asi necelou hodinku, propracujeme, vytvoříme šištičky a dáme pod utěrku ještě na chvilku odpočinout (15 minutek). Hrnec s vodou dáme vařit a poté vkládáme knedlíky, v půlce vaření obrátíme, po vyjmutí propícháme na několika místech. Vaříme je 10 -12 minut.


Komentáře
Celkem 0 komentářů