Découvertessouriez vs mijotez

Segedín podle Romana Vaňka

Publikováno 18.03.2019 v 11:30 v kategorii food, přečteno: 82x

sege2.jpg

2 cibule nakrájené, 2 stroužky česneku

600g vepřové plece na kostky

400g pokrájeného křimického zelí (vymačkaného, propláchnutého)

2 PL sladké a pálivé papriky - mix

1 lžička chipotle (pokud chcete)

1 lžička kmínu

2 bobkové listy

1,2 litr vývaru

sůl, pepř

smetana

(zakysaná smetana k podávání pokud chcete)


Na sádle si orestujeme cibulku do zlata, přidáme kmín, maso a necháme opéct na kůrku. Přidáme česnek, papriku a necháme chvilku rozvonět.

Zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hod, dokud maso nezměkne, poté přidáme zelí, smetanu a další půl hodinku provaříme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s kynutým knedlíkem a lžičkou zakysané smetany.

Druhý den je ještě lepší!

sege.jpg



Kynuté knedlíky:

400 g polohrubé mouky

1/2 balíčku droždí

250 ml mléka - vlažného

1 vajíčko

cukr, sůl


Z droždí a lžičky cukru uděláme kašičku, necháme vzejít kvásek na teplém místě. Mezitím si do mísy odvážíme mouku, přidáme sůl, vajíčko, mléko a vzešlý kvásek. Vypracujeme pružné a hladké těsto, které necháme nakynout asi necelou hodinku, propracujeme, vytvoříme šištičky a dáme pod utěrku ještě na chvilku odpočinout (15 minutek). Hrnec s vodou dáme vařit a poté vkládáme knedlíky, v půlce vaření obrátíme, po vyjmutí propícháme na několika místech. Vaříme je 10 -12 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?