SMAŽENÝ TEMPEH S KUKUŘICÍ, OMELETOU A RÝŽÍ
Publikováno 18.03.2019 v 12:16 v kategorii food, přečteno: 43x
V cedníku propláchneme horkou vodou 200 g jasmínové rýže a osmahneme ji na lžíci oleje na pánvi WOK. Přilijeme 500 ml horké vody a 15 minut dusíme. Uvařenou rýži dáme do porcelánové mísy s pokličkou a uložíme do tepla. Rozšleháme 3 vejce se lžící sojové omáčky, nakrájíme 3 naťové cibulky a polovinu vmícháme do vajec. Na pánvi usmažíme tenkou omeletu a po vychladnutí ji nakrájíme na nudličky.
V pánvi WOK rozpálíme lžíci oleje a osmažíme na něm 200 g uzeného tempehu nakrájeného na nudličky, přidáme 200 g kukuřice a smažíme pět minut. Vyjmeme, přidáme ještě lžíci oleje a osmažíme na něm vařenou rýži se zbytkem cibulky, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, tempeh s hráškem a omeletu. Promícháme a necháme několik minut prohřát pod pokličkou na vypnuté plotýnce.
Komentáře
Celkem 0 komentářů