Svíčková z dančí kýty s karlovarským knedlíkem
Publikováno 18.03.2019 v 11:51 v kategorii food, přečteno: 27x
Kamarád byl na lovu a byl úspěšný :) bylo nám ho strašně líto, ale byl tak strašně dobrej ... :-D
Maso si den předem naložíme (čím starší kus, tím déle marinujte... 2-3 dny klidně) do směsi kořenové zeleniny, cibule, bílého vína a koření: nové koření, pepř, bobkový list, tymián, rozmarýn a dvou lžic octa.
Poté si maso našpikujeme a zprudka orestujeme z každé strany, přendáme si ho do pekáčku a do původního hrnce nasypeme zeleninu, restujeme, přidáme lžíci třtinového cukru a přidáme vše k masu. Pekáč dáme do trouby na 180°C a každých 15 minut zkontrolujeme, popřípadě podlijeme připraveným consommé (můžeme přidat i zeleninový vývar) nebo víno.
Mezitím se můžeme pustit do knedlíků. Nakrájíme si na kostičky starší housky, asi 7 kusů a oddělíme si bílek od žloutku ze dvou vajec. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky si smícháme s mlékem - 175 ml a 100 g hrubé mouky, vznikne nám takové těstíčko.
Posekáme si petrželku a přidáme k houskám, přidáme směs mouky, žloutků a mléka, opatrně promícháme a přidáme sníh, opět promícháme a vzniklou hmotu vršíme na potravinářskou folii. Uválíme knedlíky a ty potom ve vroucí vodě vaříme z každé strany 15 minut, po vyjmutí propícháme fólii.
Když je maso hezky měkké a uvnitř růžové, dáme si ho stranou do tepla a zeleninu přendáme do hrnce. Přidáme smetanu, zbylé consommé, rozmixujeme a necháme 20 minut provařit, dochutíme citronem, kořením, můžeme přidat lžíci hořčice...
Podáváme s brusinkama :-)


Komentáře
Celkem 0 komentářů