Tacos s trhaným hovězím
Publikováno 18.03.2019 v 11:48 v kategorii food, přečteno: 35x
Na trhané hovězí budeme potřebovat hezký kousek zadního, který se den předem naložíme do směsi sojové omáčky (3 PL lžíce), medu (2PL lžíce), chilli a dijonské hořčice (1 lžička), záleží na počtu strávníků a tedy i velikosti masa. My jsme připravovali asi 1,5 kg zadního telecího.
Druhý den si maso vyndáme aby se trošku zahřálo na pokojovou teplotu a zatím si nakrájíme na klínky dvě šalotky a můžeme přidat jedno jablíčko. Na tomto lůžku poté maso pečeme asi dvě hodinky (my měli opravdu krásné telátko, takže maso bylo celkem rychle měkké) na 150 - 160°C.Mezitím si pokrájíme veškerou zeleninu, sýr feta, připravíme guacamole a tortilly.Záleží především na vaší chuti, já jsem použila:Rajčátka pokapaná troškou olivového oleje a balsamika, pečená v troubě.Na plátky nakrájenou fetu, malé okurčičky, jalapano papričky, římský salát a dva dipy: jeden ze zakysané smetany a omáčky sweet chilli a potom guacamole z jednoho avokáda, limetkové šťávy, kapky worcesteru, soli a pepře.
Na tortilly:
* 1 hrnek hladké mouky - kukuřičné
* 1/2 hrnku vody
* špetka soli, máslo na potření
V míse si smícháme mouku a vodu, když se nám začne lepit těsto na prsty můžeme ruce trošku omastit, vypracujeme si těsto. Rozdělíme na 6 dílů a jednotlivé bochánky mezi dlaněmi proválíme, odložíme a uděláme doprostřed malý důlek. Každý bochánek si vyválíme v mouce a rozválíme co to jde. Na suché pánvi si opražíme placku z jedné strany, jakmile se začne od krajů měnit barva koukneme a pokud už má hnědé puchýřky obrátíme. To samé z druhé strany a zase obrat, tedy celkem třikrát a obracečkou stlačíme placku, kolem dokola, uvnitř se nám nafoukne a zase vyfoukne. Vyjmeme, potřeme máslem z obou stran a uchováme v teple. I druhý den jsou fajn, ale ještě teplé samozřejmě nejlepší.
A už zbývá pouze natrhat vidličkou maso na nitě a naplnit tortilly.
Potřeme je dipem ze zakysané smetany, přidáme římský salát, sýr feta, guacamole, jalapeno papričky, okurčičky, maso a můžeme přidat trošku výpeku z masa.
Bonne appétit!


Komentáře
Celkem 0 komentářů