Découvertessouriez vs mijotez

Tartiflette Savoyarde

Publikováno 18.03.2019 v 11:45 v kategorii food, přečteno: 34x

IMG_9006.JPGRecept na Tartiflette už tu jeden je, ale tato verze je mnohem lepší!!

V naprosté většině je recept na tartiflette sestaven ze slaniny, cibule, smetany, bílého vína, reblochonu a vařených!! brambor... Váhala jsem zda-li se této osvědčené tradice držet, nebo zkusit novou cestu...přece jen koláč reblochonu je koláč reblochonu :-) s takovou dobrotou se nežertuje!


A jsem opravdu ráda že se nakonec můžu podělit o kladnou zkušenost, jak dát klasice ještě vyšší level!



FullSizeRender9.jpgTou nejlehčí cestou je všechno nakrájet a pak už jen házet do hrnce.

1 kg brambor oškrábeme a nakrájíme na plátky

200 g slaniny na kostičky

2 střední cibule nakrájené na drobno

1 reblochon přepůlený

200 g smetany

česnek, sůl, pepř a sklenka bílého vína

ledový salát, cornichonky a pár koleček francouzské klobásky


FullSizeRender99.jpgDo hrnce půjde jako první slanina která nám pustí tuk, ale stejně jsem ještě lžíci omastku přidala. Přidáme cibuli, kterou jen chvilku se slaninou opékáme, poté brambory a zalijeme bílým vínem. Dochutíme solí, pepřem a česnekem, přiklopíme a dusíme 20 -30 minut na mírný plamen do změknutí brambor ale ne úplného - budou se ještě zapékat.


Mezitím si natrháme ledový salát a připravíme zálivku z lžíce dijonské hořčice, olivového oleje, smetany a trošku láku z okurek. Můžeme lehce opepřit, slaná už bude dost!


Zbytek smetany vmícháme do našeho základu a vše přendáme do zapékací mísy, přiklopíme reblochonem a zapečeme na 210°C 30 min.

Podáváme se salátem, kyselými okurkami, salámkem a lahvinkou Apémontu jako v Savojsku :-)



FullSizeRender999.jpg



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?