Telecí steak a těstoviny s lanýži
Publikováno 18.03.2019 v 11:52 v kategorii food, přečteno: 30x
Zpočátku jsem chtěl telecí upéct v troubě a pak ho natrhat, ale když maso rozmrzlo, museli jsme změnit koncept :-)
I na těch fotkách je myslím vidět jak krásné maso bylo, úplný dortík! Takže jsme přidali dobrou pastu, lanýže, smetanu a bylo...
Maso si můžeme a nemusíme namarinovat přes noc nebo jen hodinku před přípravou, stačí pouze troška olivového oleje a bílý pepř. Pře úpravou si maso vyndáme předem aby dostalo pokojovou teplotu.
Těstoviny si uvaříme podle návodu a mezitím už rozpálíme pánev, ne které steaky zprudka osmažíme z každé strany asi 2 minutky, poté přendáme do pekáčku a necháme ještě 8 minut dojít v troubě. Do pekáčku si pod steaky dáme i na kolečka pokrájenou červenou cibulku, 2 lžíce olivového oleje, větvičky rozmarýnu, tymiánu a pár stroužků česneku, vytvoříme si tak chutné lůžko nejen pro steaky ale také jako přílohu k masu.
Na pánvi po masu si k výpeku přidáme lehce pokrájený lanýž, jarní cibulku a necháme rozvonět. Poté zalijeme trošku bílým vínem, necháme odpařit alkohol a zalijeme smetanou. Chvilku provaříme a poté celou směs přelijeme k hotovým a scezeným těstovinám. Vše ještě zastrouháme parmezánem a přidáme čerstvou bazalku.
Maso si vyndáme z trouby, podáváme s těstovinami s lanýžem a lžící směsi z pekáčku.


Komentáře
Celkem 0 komentářů