Tikka Masala a Naan
Publikováno 18.03.2019 v 11:29 v kategorii food, přečteno: 112x
Mise:
kuřecí maso (potřené směsí koření, olivého oleje, naložené přes noc)
směs koření: lžíce koriandru, 2 lžičky papriky, půl lžičky kurkumy, 2 lžičky gram masaly, lžička římského kímu
nastrouhaný zázvor 1 PL
česnek prolisovaný 1 lžíce
4 bobkové listy
2 větší cibule pokrájené
plechovka rajčat
dva kelímky jogurtu
Naan: 250g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 110ml mléka, sůl, lžička cukru, 2 lžíce oleje
Vše si vypracujeme v těsto, které necháme na teplém místě 10-15 minut odpočinout a poté si ho rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme "kapky", propícháme vidličkou a pečeme v troubě na střední výkon asi 2 minutky. Po vyjmutí potřeme máslem a dáme pod utěrku.
Maso si zprudka osmažíme na pánvi, jen aby se zatáhlo a také abychom pak mohli na stejné pánvi pokračovat super sosem. Přendáme jej na plech, vyložený papírem a pozvolna pečeme v troubě asi 40 minut, sušší kousky občas zakápneme olivovým olejem.
¨Na pánvi si osmažíme cibuli, přidáme česnek a zázvor, chvilku restujeme, přidáme směs koření, necháme rozvonět půl minutky a vmícháme lžíci po lžíci bílý jogurt. Přilijeme vývar a plechovku rajčat, přidáme bobkové lity a necháme na mírném ohni zredukovat asi 40 minut.

Komentáře
Celkem 0 komentářů