Découvertessouriez vs mijotez

Tikka Masala a Naan

Publikováno 18.03.2019 v 11:29 v kategorii food, přečteno: 112x

FullSizeRender.jpg"Jako z indické" :-)


Mise:

kuřecí maso (potřené směsí koření, olivého oleje, naložené přes noc)

směs koření: lžíce koriandru, 2 lžičky papriky, půl lžičky kurkumy, 2 lžičky gram masaly, lžička římského kímu

nastrouhaný zázvor 1 PL

česnek prolisovaný 1 lžíce

4 bobkové listy

2 větší cibule pokrájené

plechovka rajčat

dva kelímky jogurtu


Naan: 250g hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 110ml mléka, sůl, lžička cukru, 2 lžíce oleje

Vše si vypracujeme v těsto, které necháme na teplém místě 10-15 minut odpočinout a poté si ho rozdělíme na 6 dílů. Vyválíme "kapky", propícháme vidličkou a pečeme v troubě na střední výkon asi 2 minutky. Po vyjmutí potřeme máslem a dáme pod utěrku.


Maso si zprudka osmažíme na pánvi, jen aby se zatáhlo a také abychom pak mohli na stejné pánvi pokračovat super sosem. Přendáme jej na plech, vyložený papírem a pozvolna pečeme v troubě asi 40 minut, sušší kousky občas zakápneme olivovým olejem.


¨Na pánvi si osmažíme cibuli, přidáme česnek a zázvor, chvilku restujeme, přidáme směs koření, necháme rozvonět půl minutky a vmícháme lžíci po lžíci bílý jogurt. Přilijeme vývar a plechovku rajčat, přidáme bobkové lity a necháme na mírném ohni zredukovat asi 40 minut.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?