Tortilla s masem, zeleninou a cheddarem
Publikováno 15.03.2019 v 16:20 v kategorii food, přečteno: 23x
Taková malá finta (sem fakt blbá :-D) ten salát nechte salátem!! Já ho vždy dochucovala olivovým olejem, kapkou citronu... a pořád se jak blbá divila proč mi to vůbec nechce držet, rozpadá se to, je to celé mokré :-D ...ono když necháte salát suchý, tak to bude suché že jo...(facepalm)
Začneme s marinováním masa - poslední dobou používám často vepřovou plec, ale samozřejmě můžete sáhnout po tučnějším nebo naopak kuřecím!
Maso si nakrájíme na menší kousky, ochutíme bylinkami, uzenou paprikou, špetkou chipotle, zakápneme olivovým olejem a citronem (můžeme do marinády přidat i dvě lžíce bílého jogurtu, ale potom je na místě spíš než pánev, vzít pekáček a maso dát do trouby - ideálně jako špízy) a necháme marinovat alespoň hodinku v lednici. Před přípravou maso vyndáme aby se ohřálo a mezitím si připravíme vše k ruce...
Nakrájíme si zeleninu podle chuti - papriku, rajčátka, salátek, okurku, avokádo a necháme stranou.
V misce si smícháme hustý bílý jogurt, lžičku tahiny pasty nebo jiné oblíbené chuti - může být klidně česnek s bylinkami, nebo sriracha, nebo kopr a kapka citronu...
A nastrouháme si cheddar.
Rozpálíme pánev, maso osmažíme a dáme stranou. Tortilly připravíme domácí, nebo podle návodu nahřejeme kupované a potřeme směsí jogurtu, přidáme maso, zeleninu, cheddar, smotáme a přepůlíme (můžeme ještě zapéct v kontaktním grilu).
Komentáře
Celkem 0 komentářů