Tortilla Wrap s trhaným vepřovým, hummusem a sezamovou mrkví
Publikováno 15.03.2019 v 16:12 v kategorii food, přečteno: 21x
Inspirované Edinburghem, kde jsme tyto wrapy kupovaly s holkama jako o život, všechny příchutě jsme chtěly zkusit a k večeru za jednu libru? No nekup to :-D
Začneme s přípravou masa, já jsem tentokrát neměla čas, ale pokud ho necháte marinovat přes noc samozřejmě tím získáte plus.
Smíchala jsem si dvě lžíce medu, lžíci worchestru, uzenou papriku, tymián, česnek, hořčici, sůl, pepř a trochu olivového oleje a maso pěkně promnula s marinádou.
Poté jsem maso dala do pekáče, podlila trochou vývaru s vínem a dala na 30 minut péct na 220°C, když se povrch hezky zbarví do hněda pekáč přikryjeme a pečeme další dvě hodinky na 150°C. Maso natrháme a necháme stranou.
Mezitím si připravíme BBQ omáčku, nebo ještě lépe hoisin...
(plechovku rajčat svaříme spolu s třtinovým cukrem, česnekem, worchestrem, špetkou chilli a balsamica. Provaříme, rozmixujeme.)
A salát z mrkve... dvě až tři mrkve na julienne, pár rajčátek na drobno, hrst ledového salátu natrhaného, lžíci sezamu, lžíci sezamového oleje, citronovou šťávu, sůl a pepř.
A hummus z plechovky cizrny, stroužku česneku, lžičky tahiny, citronové šťávy z půlky citronu a dochutíme solí a pepřem. (já římský kmín ani koriandr nedávám, nedělají mi dobře...vy můžete ;-)
vše rozmixujeme tyčovým mixérem a po mnoholeté zkušenosti musím říct, že na otáčkách záleží :-)
Tortillové placky si nahřejeme půl minutky, potřeme hummusem, přidáme salátek, natrhané maso, pikantní omáčku a srolujeme do wrapů, překrojíme nožem a můžeme podávat... také můžeme stočené tortilly nejdřív dát na chvilku pod kontaktní gril, tortilla pak bude hezky křupavá.
Komentáře
Celkem 0 komentářů