TOURNEDOS Z TELECÍ SVÍČKOVÉ S FAZOLKAMI A ZELENINOVÝMI CHIPSY
Publikováno 18.03.2019 v 12:19 v kategorii food, přečteno: 123x
Maso si nakrájíme, lehce okořeníme, zakápneme olivovým olejem a zabalíme do plátků slaniny, kterou ovážeme provázkem. Necháme maso půl hodinky odpočinout.
Mezitím si připravíme kořenovou zeleninu (petržel, celer, mrkev a brambory) nakrájíme na tenčí plátky, rozložíme na plech, přidáme cibulku na měsíčky a pokapeme olivovým olejem, okořeníme a rukami promícháme. Dáme do trouby na cca 1hod, na 185°C.
Zatím co se nám pečou chipsy a maso máme připravené, vrhneme se na fazolky.
Ideálně čerstvé fazolky si očistíme, nakrájíme si trochu slaninky, česneku a cibulky. Rozpálíme si trošku oleje v pekáčku a poté vše orestujeme do měkka, ochutíme.
Rozpálíme si pánev, na které poté uděláme maso - záleží na nás, jak máme maso rádi propečené, ale u telecí svíčkové by byla škoda z masa udělat podrážku. Budou nám tedy stačit 2-3 min z každé strany pro krásně růžový "dortík" :-)
Pokud máme, připravíme si k takové nádheře trochu consommé - je to pospolu výtečné a mít sáček consommé v mrazáku se vždy vyplatí, budete ho postupně přidávat už do všeho :-))
...(a nejlépe je mít hodnou maminku, která si dělá pro sebe a jedna várka pro hodnou dcéru se ztratí ;-))
Komentáře
Celkem 0 komentářů