Trhací chlebík s česnekovým máslem - Pull apart bread
Publikováno 18.03.2019 v 11:55 v kategorii food, přečteno: 30x
I druhý den je moc dobrý, bylinky, sýr, česnek... to nemůže být zlá kombinace.
* 200g hladké mouky
* 100g polohrubé mouky
* 180g vlažné vody
20g oleje
* 10-12g droždí
* lžička soli a cukru
na náplň:
* 50g másla
* hrst pažitky
* 4 stroužky česneku
* strouhaný sýr
_________________________________________________________________
Z droždí, cukru, trošku vody a špetky mouky umícháme kašičku a necháme v teple vykynout (15-20min). V míse smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které necháme v teple hodinu vykynout (zdvojnásobí objem).
Poté ho rozválíme na obdélník a potřeme změklým máslem, smíchaným s pažitkou a prolisovaným česnekem, posypeme strouhaným sýrem a nakrájíme na 6 plátů. Ty naskládáme na sebe a nařežeme na čtverce (rozměry přizpůsobíme formě na pečení). A tyto "balíčky" hezky na stojato vyskládáme do formy - srnčího hřbetu, vyloženým pečícím papírem. Ještě necháme nakynout a poté pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut, díky sýru se vám bude možná zdát těsto nedopečené ale pozor na to, ať není chlebík vysušený ;-)


Komentáře
Celkem 0 komentářů