Découvertessouriez vs mijotez

Trhací chlebík s česnekovým máslem - Pull apart bread

Publikováno 18.03.2019 v 11:55 v kategorii food, přečteno: 30x

FullSizeRender8.jpg



I druhý den je moc dobrý, bylinky, sýr, česnek... to nemůže být zlá kombinace.


* 200g hladké mouky

* 100g polohrubé mouky

* 180g vlažné vody

20g oleje

* 10-12g droždí

* lžička soli a cukru

na náplň:

* 50g másla

* hrst pažitky

* 4 stroužky česneku

* strouhaný sýr

_________________________________________________________________


Z droždí, cukru, trošku vody a špetky mouky umícháme kašičku a necháme v teple vykynout (15-20min). V míse smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které necháme v teple hodinu vykynout (zdvojnásobí objem).

Poté ho rozválíme na obdélník a potřeme změklým máslem, smíchaným s pažitkou a prolisovaným česnekem, posypeme strouhaným sýrem a nakrájíme na 6 plátů. Ty naskládáme na sebe a nařežeme na čtverce (rozměry přizpůsobíme formě na pečení). A tyto "balíčky" hezky na stojato vyskládáme do formy - srnčího hřbetu, vyloženým pečícím papírem. Ještě necháme nakynout a poté pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut, díky sýru se vám bude možná zdát těsto nedopečené ale pozor na to, ať není chlebík vysušený ;-)



FullSizeRender88.jpg

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?