Découvertessouriez vs mijotez

Uzené kuře v zelí s bramborovo-mrkvovým knedlíčkem

Publikováno 18.03.2019 v 11:33 v kategorii food, přečteno: 26x

FullSizeRender88.jpg

Můžete použít klasické kuřecí čtvrtky, packy... není nutné uzené kuře


Na lžíci sádla si osmahneme dvě nakrájené cibule spolu s trochou slaniny na kostičky, vložíme kuřecí kůží napřed, necháme jen zezlátnout kůžičku a dáme stranou. Propláchneme si kyselé zelí, nakrájíme a dáme také lehce osmahnout, trošku podlijeme bílým vínem abychom dostaly do zelí všechny přípečky které mu dají super chuť. Přidáme bobkový list, kmín a větvičku tymiánu.


Do zapékací mísy dáme zelí, navrch kuřecí, posypeme česnekem na plátky a hrstí škvarků, podlijeme asi deckou bílého vína. Přikryjeme alobalem a pozvolna pečeme v troubě asi 40 minut, dokud nebude maso hotové.


K podávání jsou vynikající bramborové knedlíky do kterých přidáme mrkev :-)

Je to klasický recept jen zaměníme 200-250g brambor za mrkev. Dáme si tedy vařit 750g brambor a 250g mrkve, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme, přidáme jedno vajíčko, 16PL hrubé mouky a 8PL krupičky, promícháme a vypracujeme těsto z kterého uděláme šišky podle velikosti hrnce, vkládáme do vroucí vody a vaříme 20min.


FullSizeRender8.jpg



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?