Uzené kuře v zelí s bramborovo-mrkvovým knedlíčkem
Publikováno 18.03.2019 v 11:33 v kategorii food, přečteno: 26x
Můžete použít klasické kuřecí čtvrtky, packy... není nutné uzené kuře
Na lžíci sádla si osmahneme dvě nakrájené cibule spolu s trochou slaniny na kostičky, vložíme kuřecí kůží napřed, necháme jen zezlátnout kůžičku a dáme stranou. Propláchneme si kyselé zelí, nakrájíme a dáme také lehce osmahnout, trošku podlijeme bílým vínem abychom dostaly do zelí všechny přípečky které mu dají super chuť. Přidáme bobkový list, kmín a větvičku tymiánu.
Do zapékací mísy dáme zelí, navrch kuřecí, posypeme česnekem na plátky a hrstí škvarků, podlijeme asi deckou bílého vína. Přikryjeme alobalem a pozvolna pečeme v troubě asi 40 minut, dokud nebude maso hotové.
K podávání jsou vynikající bramborové knedlíky do kterých přidáme mrkev :-)
Je to klasický recept jen zaměníme 200-250g brambor za mrkev. Dáme si tedy vařit 750g brambor a 250g mrkve, po vychladnutí oloupeme, nastrouháme, přidáme jedno vajíčko, 16PL hrubé mouky a 8PL krupičky, promícháme a vypracujeme těsto z kterého uděláme šišky podle velikosti hrnce, vkládáme do vroucí vody a vaříme 20min.


Komentáře
Celkem 0 komentářů