Vejce Benedikt s holandskou omáčkou a medvědím česnekem
Publikováno 15.03.2019 v 16:22 v kategorii food, přečteno: 23x
Neodolatelná snídaně, která zabere více času ale snaha se vyplatí!
Vajíčko můžete udělat buď zastřené, nebo jej uvařit na hniličku a poté opatrně oloupat.
Na holandskou omáčku - 3 žloutky, 150 g másla, 2 lžíce svařeného octa (150 ml vinného octa, pepř a estragon svaříme na poloviční objem), sůl, pepř a půlka citronu-
Ve vodní lázni vyšleháme tři žloutky a dvě lžíce octa, směs musí být hladká a vláčná, pokud se nám začnou okraje "přilepovat" misku odstavíme z tepla a mícháme chvilku jen na lince, naším cílem nejsou míchaná vajíčka ;-), poté přilijeme pomalu rozpuštěné máslo a ve chvíli kdy má omáčka konzistenci majonézy je hotovo.
Nebo jednodušeji a bez práce, ale také s menším efektem, smícháme tři lžíce majonézy se šťávou z půlky citronu, dochutíme pepřem a pokud chceme střikem estragonového octa.
Oblíbené pečivo rozkrojíme na půl, opečeme a potřeme holandskou omáčkou, přidáme šunku, medvědí česnek, vajíčko a polijeme holandskou omáčkou.

Komentáře
Celkem 0 komentářů