Découvertessouriez vs mijotez

Vejce Benedikt s holandskou omáčkou a medvědím česnekem

Publikováno 15.03.2019 v 16:22 v kategorii food, přečteno: 23x

FullSizeRenderbb.jpgNeodolatelná snídaně, která zabere více času ale snaha se vyplatí!

Vajíčko můžete udělat buď zastřené, nebo jej uvařit na hniličku a poté opatrně oloupat.


Na holandskou omáčku - 3 žloutky, 150 g másla, 2 lžíce svařeného octa (150 ml vinného octa, pepř a estragon svaříme na poloviční objem), sůl, pepř a půlka citronu-

Ve vodní lázni vyšleháme tři žloutky a dvě lžíce octa, směs musí být hladká a vláčná, pokud se nám začnou okraje "přilepovat" misku odstavíme z tepla a mícháme chvilku jen na lince, naším cílem nejsou míchaná vajíčka ;-), poté přilijeme pomalu rozpuštěné máslo a ve chvíli kdy má omáčka konzistenci majonézy je hotovo.


Nebo jednodušeji a bez práce, ale také s menším efektem, smícháme tři lžíce majonézy se šťávou z půlky citronu, dochutíme pepřem a pokud chceme střikem estragonového octa.


Oblíbené pečivo rozkrojíme na půl, opečeme a potřeme holandskou omáčkou, přidáme šunku, medvědí česnek, vajíčko a polijeme holandskou omáčkou.



FullSizeRenderb.jpg


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?