Découvertessouriez vs mijotez

Velikonoční nádivka s vaječnou tlačenkou

Publikováno 15.03.2019 v 16:09 v kategorii food, přečteno: 34x

IMG_2755.jpgPo roce opět malá obměna na velikonoční nádivku, jako již tradičně :-)


Ze všech těch nádivek co jsem sepsala bych měla už udělat anketu :-D


Den dopředu si nakrájíme toastový chléb (asi 14 ks) na kostičky a dáme na plech vysušit.

Na tlačenku si uvaříme 5 vajec na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu buď sterilizovanou nebo čerstvou, povařenou připravíme také na kostičky a ještě 10-15 dkg šunky.


Když máme vše nakrájené přidáme 2PL majonézy a 2PL jogurtu, osolíme, opepříme, můžeme přidat petrželku a promícháme. Želatinu připravíme podle návodu - zahřejme si dvě deci vývaru, přidáme mimo plamen želatinu, rozmícháme, znovu zahřejeme ale nevaříme! - a ještě horké přilijeme do naší vaječné směsi, promícháme a můžeme přelít do formy vyložené potravinářskou fólií, necháme v lednici do druhého dne.


Na další postup k nádivce si oddělíme bílky od žloutků z 6 vajec. Žloutky si utřeme asi se 120g másla a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Polníček (v našem případě) natrháme na menší lupení a dáme do mísy spolu s utřenými žloutky a na kostičky nakrájenou a osmaženou uzenou kýtou, asi 500g. Toastový chléb zalijeme 200ml smetany na vaření, přidáme 200ml vývaru a přidáme ke směsi. Vše promícháme, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, pažitku... a nakonec vmícháme opatrně sníh. V zapékací, vymazané formě pečeme necelou hodinku na 180°C, pro krásnou kůrčičku a barvičku nezapomeneme navrch pár plátků másla.


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?