Vepřové v mrkvi s plzeňskými rozpeky
Publikováno 18.03.2019 v 11:51 v kategorii food, přečteno: 47x
U nás v Plzni tohle jídlo zásadně podáváme s rozpeky :-)
a také bych řekla máme tendenci mrkev rozvařit. Přesně tak si ji pamatuju z jídelny a vždycky mi moc chutnalo (já vím, byla jsem asi jedno dítě ze sta v republice, kterému chutnala dušená mrkev :-)) ...a tato nostalgie prostě zůstala, i když přiznávám, mrkev na kaši lákavě nezní :-DD
Připravíme si vepřové plecko, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu a dvě špetky chilli.
Nakrájíme si dvě cibule a nastrouháme 5-6 mrkví nahrubo.
V kastrolu si rozpálíme sádlo, přidáme cibulku, zarestujeme a přidáme maso, které jen zatáhneme a poprášíme moukou. Do toho všeho přijde ještě kostka consomé, mrkev samozřejmě a snítka rozmarýnu. Vše podlijeme a necháme asi hodinku, spíš hodinku a půl dusit do měkka (záleží na velikosti masa). Můžeme dochutit malinko octem a mezitím se vrhneme na rozpeky.
V míse smícháme 500g hladké mouky s lžičkou soli a přidáme kvásek z 15g droždí, lžičky cukru a kapky mléka. Dále vmícháme do těsta 250ml mléka a 35g tuku (nejlepší je půl na půl hera a máslo), vypracujeme těsto z kterého rozdělíme asi 12 bochánků, rozložíme na plech a přikryté utěrkou necháme asi 40 nakynout. Pečeme v trobě cca 15 minut - do zlatova, 220°C. Po vytažení potřeme rozpeky máslem.

Komentáře
Celkem 0 komentářů