Découvertessouriez vs mijotez

Vepřový plátek s omáčkou ze zeleného pepře, opečené brambory

Publikováno 18.03.2019 v 11:56 v kategorii food, přečteno: 40x

FullSizeRender2.jpgVepřové maso si "napěstíkujeme" ...tak u nás říkáme naklepání bez paličky :-D

Rozehřejeme si kousek másla a přimícháme bylinky, nebo oblíbené koření, pepř a maso pěkně vykoupeme. Necháme stranou marinovat alespoň 2 hodinky, klidně přes noc. Mezitím si pokrájíme šalotku a můžeme i jarní cibulku, na pánvi orestujeme a přidáme 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, podlijeme kapkou cognacu a smetanou, necháme provařit.

FullSizeRender11.jpg

Brambory si pořádně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na hranole, smícháme s kořením, solí a olejem, pečeme na plno v troubě asi 20 minut. Rozpálíme si gril a maso na něm opečeme, poléváme výpekem a co zbyde pěkně do omáčky.

FullSizeRender1.jpg



FullSizeRender1111.jpg



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?