Vepřový plátek s omáčkou ze zeleného pepře, opečené brambory
Publikováno 18.03.2019 v 11:56 v kategorii food, přečteno: 40x
Vepřové maso si "napěstíkujeme" ...tak u nás říkáme naklepání bez paličky :-D
Rozehřejeme si kousek másla a přimícháme bylinky, nebo oblíbené koření, pepř a maso pěkně vykoupeme. Necháme stranou marinovat alespoň 2 hodinky, klidně přes noc. Mezitím si pokrájíme šalotku a můžeme i jarní cibulku, na pánvi orestujeme a přidáme 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, podlijeme kapkou cognacu a smetanou, necháme provařit.
Brambory si pořádně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na hranole, smícháme s kořením, solí a olejem, pečeme na plno v troubě asi 20 minut. Rozpálíme si gril a maso na něm opečeme, poléváme výpekem a co zbyde pěkně do omáčky.



Komentáře
Celkem 0 komentářů