Découvertessouriez vs mijotez

vietnamské ZÁVITKY

Publikováno 18.03.2019 v 12:03 v kategorii food, přečteno: 46x

FullSizeRender.jpg...mimo ingrediencí do závitků budeme ještě potřebovat hooodně trpělivosti :-)


Já si vždy vezmu všechnu zeleninu, které je potřeba pokrájet k televizi a v klidu si krájím a krájím...jeden díl Simpsonů...a druhý a třetí...


Dá se vzít cuketa, paprika, výhonky... pro tentokrát jsem měla k dispozici:

3 karotky, půl hadovky, ledový salát, bazalka, pár kousků řapíkatého celeru (je dost výrazný ve výsledné chuti), jarní cibulky a to vše na proužky. Poté do mísy přidáme dvě vejce, okořeníme podle chuti (sůl, pepř, chilli, rybí omáčka) a promícháme. Na proužky si také pokrájíme tofu / maso / krevety a spaříme si rýžové nudle. Vše si připravíme k ruce a můžeme se pustit do rollingu.


IMG_6701.JPGDo hlubokého talíře si nalijeme trochu teplé vody a trochu piva, dáme namáčet rýžový papír a po minutě nebo dvou si ho již měkký přendáme na podložku a můžeme plnit. Nejprve rýžové nudle, poté lžíci směsi zeleniny, navrch plátky tofu a zabalíme jako obálku na dopis, přendáme na vymazaný plech a ještě trochu zakápneme olejem, pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 min (jednou obrátíme), dokud nejsou závitky zlatavé z obou stran.


Servírujeme se sojovou omáčkou, sweet chilli sauce, nuoc chám a srirachou...

IMG_67111.JPG


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?