Découvertessouriez vs mijotez

Vymazlená velikonoční nádivka

Publikováno 15.03.2019 v 16:10 v kategorii food, přečteno: 20x

FullSizeRendern.jpg:-) každý rok něco nového objevím - nějakou novou vychytávku! Ta letošní: kopřivy krátce povařte ve vývaru z uzeného!


Jinak jsem se držela víceméně osvědčeného receptu z loňského roku, ale až při vaření jsem si všimla že rukola, kterou jsem chtěla použít aby byl zelený mix chutnější a pestřejší se nějak zapařila a použít jsem ji nechtěla. Z předešlých roků zase vím, že samotná kopřiva není tak dobrá jako mix, takže jsem musela rychle improvizovat a řekla jsem si že tedy "alespoň" nějakou chuť navíc dodám kopřivám vývarem z masa. A bylo to opravdu strašně znát, nekecám :-)


Den předem jsem si nakrájela rohlíky na kostičky a rozložila na plech, několikrát během dne trošku proházela aby oschly všechny kousky. Uvařila jsem si uzené maso spolu s bobkovým listem a novým kořením, nechala jsem ho odpočívat do druhého dne. Na 500 g masa je potřeba asi 7 rohlíků.


Dobrou dávku kopřiv jsem si očistila, vzala pouze listy a ty hodila na dvě minutky do horkého vývaru od masa. Poté ji scedíme, necháme pořádně okapat v dřezu a začneme s vajíčky, na toto množství jich připravíme 6.

Oddělíme si bílky od žloutků a ty s máslem utřeme, přibližně 140 g másla. Z bílků vyšleháme sníh.

Smícháme si smetanu na vaření s 2,5 dl vývaru a pokropíme pečivo. Maso si nakrájíme na kostičky a dáme do veliké mísy, přidáme pokrájené kopřivy, pečivo, směs žloutků a másla, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a promícháme, teprve poté přidáme sníh a opět zlehka promícháme.


Celou směs dáme na plech (vyšší) vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 50 minut dokud nebude nádivka hezky zlatavá, po vyjmutí z trouby na ní dáme pár plátků másla a můžeme lehce posypat černuchou (dodá krásně pikantní chuť).

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?