Zapečený chřest s černuchou
Publikováno 15.03.2019 v 16:21 v kategorii food, přečteno: 19x
Chřestová sezóna je v plném proudu!!
Zcela jednoduše si chřest oškrábeme - nožičky, hlavičky necháme být, omyjeme a každý kousek libovolně zabalíme do šunky. Já jsem dělala jen jakési vlnky, nechtěla jsem použít šunky zbytečně moc, nebo můžete balit po třech ;-)
Připravíme si náhradu bešamelu, ať to není tak těžké... tučnou zakysanou smetranu si ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Pekáčem lehce vymažeme máslem, nebo olivovým olejem, vysypeme lehce kukuřičnou strouhankou a vložíme připravený chřest, jeden vedle druhého. Zalijeme smetanou, přikryjeme dvěma plátky sýra a posypeme černuchou - je ve spojení s jemným chřestem skvělá!! Dáme do vyhřáté trouby na 180°C asi na 30 minut, jakmile začnou okraje zlátnou. Můžeme ještě přidat plátek másla pro zjemnění a podáváme s lehkým salátkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů