Zelňačka, opravdu poctivá
Publikováno 18.03.2019 v 11:49 v kategorii food, přečteno: 21x
Fotky nic moc, ty polévky mi prostě nejdou...achjo :-)
Zpěníme si cibulku na trošce sádla nejlépe, ale olej nebo máslo taky zvládne svou roli ;-)
Pokrájíme si křimické zelí, brambory na kostičky, dáme si k ruce consommé a poté už jen házíme do hrnce.
K cibulce zelí, to zaprášíme kořením - paprika, špetka chilli, kmín, můžeme i majoránku a pokud chceme hustou konzistenci i trochu mouky (pokud ale dáváme brambory myslím že jejich škrob nám bude k zahuštění stačit). Necháme koření rozvonět, ale ne příliš dlouho aby paprika nezhořkla. Přidáme consommé, asi litr vody a brambory. Vaříme půl hodinky do změknutí brambor, v závěru dochutíme a fakultativně doplníme lžící zakysané smetany.

Komentáře
Celkem 0 komentářů