Découvertessouriez vs mijotez

Zelňačka, opravdu poctivá

Publikováno 18.03.2019 v 11:49 v kategorii food, přečteno: 21x

FullSizeRender33.jpg

FullSizeRender3.jpgFotky nic moc, ty polévky mi prostě nejdou...achjo :-)


Zpěníme si cibulku na trošce sádla nejlépe, ale olej nebo máslo taky zvládne svou roli ;-)

Pokrájíme si křimické zelí, brambory na kostičky, dáme si k ruce consommé a poté už jen házíme do hrnce.


K cibulce zelí, to zaprášíme kořením - paprika, špetka chilli, kmín, můžeme i majoránku a pokud chceme hustou konzistenci i trochu mouky (pokud ale dáváme brambory myslím že jejich škrob nám bude k zahuštění stačit). Necháme koření rozvonět, ale ne příliš dlouho aby paprika nezhořkla. Přidáme consommé, asi litr vody a brambory. Vaříme půl hodinky do změknutí brambor, v závěru dochutíme a fakultativně doplníme lžící zakysané smetany.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?