Zelníky
Publikováno 18.03.2019 v 11:27 v kategorii food, přečteno: 32x
...žádná mouka = krásně nadýchané a křupavé zelníky!
Připravíme si:
200g brambor strouhaných na jemno
200g brambor strouhaných nahrubo
400g křimického zelí - vyždímaného a pokrájeného
2 vajíčka
domácí škvarečky od babičky :-)
sůl, pepř, majoránku, kmín, česnek
Všechny suroviny smícháme v míse a poté tvoříme placičky, které smažíme na lžíci sádla z obou stran do krásné zlaté barvy a křupava... pokud nevynecháte škvarky vždy stačí jen troška sádla/oleje, škvarky samotné tuk pustí akorát.
Můžeme zelníky ještě vylepšit bylinkovou omáčkou z lžíce hořčice, 50ml vývaru, hrsti bylinek a olivového oleje, kdy vše jen společně rozmixujeme. A nebo také s kopečkem brynzy...
Komentáře
Celkem 0 komentářů