Découvertessouriez vs mijotez

Zelníky

Publikováno 18.03.2019 v 11:27 v kategorii food, přečteno: 32x

zel.jpg...žádná mouka = krásně nadýchané a křupavé zelníky!


Připravíme si:

200g brambor strouhaných na jemno

200g brambor strouhaných nahrubo

400g křimického zelí - vyždímaného a pokrájeného

2 vajíčka

domácí škvarečky od babičky :-)

sůl, pepř, majoránku, kmín, česnek


Všechny suroviny smícháme v míse a poté tvoříme placičky, které smažíme na lžíci sádla z obou stran do krásné zlaté barvy a křupava... pokud nevynecháte škvarky vždy stačí jen troška sádla/oleje, škvarky samotné tuk pustí akorát.

Můžeme zelníky ještě vylepšit bylinkovou omáčkou z lžíce hořčice, 50ml vývaru, hrsti bylinek a olivového oleje, kdy vše jen společně rozmixujeme. A nebo také s kopečkem brynzy...

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?